Achter de heuvels ©Hans Vanacker
per stuk (excl. verzending)

Achter de heuvels - Hans Vanacker

jeugdboek

Korte inhoud

Innocent woont in Afrika. Kort na elkaar sterven zijn vader en grootvader. Hoe zal Innocents moeder nu de eindjes aan elkaar knopen? Innocents oom stelt voor dat de jongen naar de stad gaat om te werken. Ondanks Innocents protest, zet zijn oom hem ’s nachts op een vrachtwagen. In de stad moet Innocent dvd’s verkopen voor een baas, Kokou. Hij is er niet goed in. Wanneer hij betrapt wordt bij het stelen, stuurt Kokou hem naar een mijn. Daar moeten de kinderen werken tot ze er letterlijk bij neervallen.

Een aangrijpend verhaal over kinderhandel en kinderarbeid in Afrika.

Het verhaal ontstond na een bezoek van de auteur aan zijn Plan Kind in West-Afrika.

Technische gegevens

Auteur:            Hans Vanacker