Wake up for climate ! Tijd voor actie !

Wake up for climate ! Tijd voor actie !

Klimaatverandering is niet langer een probleem van de verre toekomst. De gevolgen ervan worden meer dan ooit gevoeld – hier bij ons, in België, maar ook in de rest van de wereld. En de meest kwetsbare bevolkingsgroepen worden vaak het zwaarst getroffen. We moeten handelen, en snel. Laten we samen pleiten voor een toekomst voor ons en onze kinderen. Help ons druk te zetten op politieke besluitvormers op 2 december in Brussel.

Zin om mee te doen?  Een actie om België wakker te schudden voor het klimaat ?

1. Verzamel op vrijdag 30 november aan de schoolpoorten, voor het begin van de lessen.
  2. Neem wekkers mee. Zet je GSM op een luide beltoon.
  3. Deel aan de voorbijgangers en de leerlingen de flyers uit met de oproep uit om naar de betoging van 2 december te gaan. Dat kan uiteraard ook tijdens de pauzes op school!
  4. Schrijf in op het ClaimTheClimate Facebook-event
  5. Neem foto’s en video’s van je actie en publiceer ze op SOCIALE MEDIA via Instagram, Facebook, Twitter, …  Op de sociale netwerken zullen de hashtags #wakeupforclimate en #reveilclimatique gebruikt worden.
  6. Wil je meer doen, kom dan ook zeker op zondag 2 december naar de grote klimaatbetoging om te eisen van onze vertegenwoordigers dat ze snelle en ambitieuze maatregelen nemen om de klimaatopwarming te beperken !!!

Je kan ook volgende dingen doen :

Meer info op www.claimtheclimate.be