Vorming diversiteit en kinderrechten

Nascholing en opleiding: Hoe omgaan met moeilijke thema’s in de klas en op school?

• Wil je jouw leerlingen op weg zetten naar meer respect voor elkaar en hun omgeving?
  • Op zoek naar nieuwe invalshoeken om moeilijke thema’s verder uit te diepen?
  • Wil je concrete werkvormen ontdekken?

Dan is deze nascholing absoluut iets voor jou en jouw schoolteam!

In deze nascholing krijg je een antwoord op vragen als:

• Hoe omgaan met extreme uitspraken en gedrag?
  • Hoe omgaan met gelijkenissen en verschillen?
  • Hoe omgaan met stereotypen, identiteit en onrecht?

Via enkele handige methodieken en concrete tips werken we samen aan een optimale klas- en schoolsfeer voor iedereen. We schenken aandacht aan diversiteit, gelijke kansen en inclusie met het Internationale Kinderrechtenverdrag als basis.

Op maat van jouw klas en school, kan er à la carte uit verschillende werkvormen gekozen worden. We voorzien voldoende tijd om de methodieken om te zetten naar jouw specifieke klas–en schoolomgeving. Een individueel coachingsgesprek of intervisie achteraf is mogelijk.

Deze vorming is ideaal voor een pedagogische studiedag voor scholen lager onderwijs. Vanaf vijf deelnemende leerkrachten komen wij naar jouw school toe.

Deze vorming wordt gratis aangeboden en is een initiatief van Plan België en UNICEF België. Contacteer ons via kinderrechtenschool@planbelgie.be.

Enkele getuigenissen van leerkrachten die reeds deelnamen:

“Heel leuke, ontspannende vorming. De inleefoefeningen tussendoor maken het boeiend.”
“Ik vond het evenwicht goed tussen theoretische uitleg en praktijkoefeningen.”
“De methodieken en inleefoefeningen zijn heel bruikbaar in de klas.”
“De actieve werkvormen doen je grondig nadenken en bijleren over jezelf en anderen.”