De start van het nieuwe schooljaar is de ideale gelegenheid om écht kennis te maken met je (nieuwe) leerlingen.

Via de "Identiteitsbloem" krijgt iedereen de kans om zich voor te stellen zoals hij/zij zichzelf ziet en herkent zich in de ander. Een mooie manier om de eerste stenen te leggen voor het creëren van basisveiligheid in de klas. Tegelijk ervaren de kinderen het belang van het recht op identiteit en samen kunnen zij reflecteren over de verschillende dimensies van identiteit:

• Wie ben ik?
  • Wie ben jij?
  • Wat hebben we gemeenschappelijk?
  • Wat maakt ons net uniek?

Word een Kinderrechtenschool!

Een Kinderrechtenschool is een school waar kinderen zich bewust zijn van hun rechten en die van leeftijdsgenoten wereldwijd. De school geeft kinderrechten een plaats in de dagelijkse schoolcultuur: in de lessen, het schoolreglement, activiteiten... Lees meer