Scholen lanceren solidariteitsacties voor kinderen in het Zuiden

Naast een plek om te leren zijn scholen de plaats bij uitstek waar kinderen hun creativiteit ontdekken en waarden als wereldburgschap en solidariteit kunnen ontwikkelen. Daarom zijn zij de ideale partner voor Plan België om kinderen te sensibiliseren rond kinderrechten.

Sommige scholen gaan een stapje verder en engageren zich om er samen met hun leerlingen voor te zorgen dat de rechten van kinderen overal ter wereld gesrespecteerd worden.

Hoe? Door activiteiten op te zetten ten voordele van Plan België en de meest kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. De NGO heeft als doel de kinderrechten en gelijke kansen voor meisjes wereldwijd te verbeteren. Plan België kan hiervoor rekenen op de steun van vele actoren waaronder ook verschillende scholen.

Scholen solidair met kinderen in het Zuiden

Basischool GO! Melgesdreef uit Merksem, die het traject Kinderrechtenschool volgt, lanceerde naar aanleiding van de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor Plan België en zo bij te dragen aan een betere toekomst voor de kinderen in het Zuiden. Ontdek de initiatieven van GO!Melgesdreef op Superplan, het platform voor Crowdfunding van Plan België.

Doe mee met je school of klas

Vragen? Contacteer ons via kinderrechtenschool@planbelgie.be of op het nummer 02 504 60 13

Scholen lanceren solidariteitsacties voor kinderen in het Zuiden