Saved by the bell!

Doen jullie al iets voor de Internationale Dag van de Leerkracht? De partner van Plan, ‘VIA Don Bosco’, organiseert namelijk jaarlijks ‘Saved by the bell’ op 5 oktober, in samenwerking met Studio Globo.

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ’s avonds de schoolbel rinkelt. Maar nog steeds horen miljoenen kinderen en jongeren op aarde de schoolbel zelden of nooit. Nochtans is goed onderwijs dé hefboom voor ontwikkeling.

Wereldwijd is de toegang tot onderwijs sterk verbeterd, maar nog steeds krijgen miljoenen kinderen en jongeren om allerlei redenen geen kans om naar school te gaan. UNESCO telt 263 miljoen kinderen en jongeren (tot 16 jaar) die niet naar school gaan of die hun opleiding niet afmaken.

Saved by the bell blijft dus actueel en sluit aan bij de vierde Duurzame Ontwikkelings-doelstelling: kwaliteitsonderwijs of goed onderwijs voor iedereen!

Om de actie zichtbaar en hoorbaar te maken bij de (lokale) beleidsmakers, vraagt Studio Globo om op 5 oktober de bel extra te laten luiden op zoveel mogelijk scholen. Als voorbereiding op het belmoment kan men in de klas stilstaan bij het recht op goed onderwijs.

Vanaf 5 september kan je gratis lessuggesties downloaden op www.savedbythebell.be