Saved by the bell !

Doen jullie al iets voor de Internationale Dag van de Leerkracht? De partner van Plan, ‘VIA Don Bosco’, organiseert namelijk jaarlijks ‘Saved by the bell’ op 5 oktober, in samenwerking met Studio Globo.

Over 'Saved by the bell'

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Nochtans is onderwijs de hefboom voor ontwikkeling. Onderwijs maakt werk van gelijke kansen.  Daarom zetten we op de Internationale dag van de Leerkracht (5 oktober) niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerper. Overal ter wereld geven leerkrachten, vaak in moeilijke omstandigheden, het beste van zichzelf. Maar ook de miljoenen kinderen die geen toegang hebben tot basisonderwijs of lager secundair onderwijs verdienen onze aandacht. We roepen scholen op om op woensdag 5 oktober '16 de schoolbel eens extra te laten luiden. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed onderwijs.

Bellen, zingen, dansen voor het recht op goed onderwijs

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Daarom roepen we alle scholen op om jaarlijks op 5 oktober, op de de Internationale dag van de Leerkracht, de schoolbel eens extra te luiden. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs.

Doe jij ook mee ?

Saved by the bell !