Petitie tegen besnijdenis van meisjes

“Sommige van mijn vriendinnen denken dat het moeilijk zal zijn om de traditie te stoppen, maar ik ben er zeker van dat wij, meisjes, dit kunnen veranderen.”

De 13-jarige Zahra uit Mali werd besneden toen ze nog een baby was. Ze is vastberaden: haar dochter zal niet worden besneden. 

6 februari

Op 6 februari is het de Internationale Dag tegen Genitale Verminking. Help jij ons tegen die dag al 746 handtekeningen verzamelen om de campagne een duwtje in de rug te geven? 

Teken de petitie van de Malinese activistes en zeg nee tegen genitale verminking. Hoe meer mensen de petitie tekenen, hoe meer impact we kunnen maken in onze strijd tegen meisjesbesnijdenis. Stuur deze link door naar familie, vrienden en kennissen.

Een petitie is een krachtig middel

Het Malinese parlementslid Fomba Fatoumata Niambali voert al jaren actie tegen meisjesbesnijdenis en wil de praktijk strafbaar maken. Want hoewel 9 op 10 meisjes zijn besneden, bestaat er geen wet in het land die de praktijk verbiedt.

In maart dient zij een wetsvoorstel in om dat bij te stellen. Met deze petitie kan zij laten zien dat ze jouw steun en die van duizenden andere mensen heeft. Een petitie is een krachtig middel. In 2017 zamelden we met zijn allen niet minder dan 39.000 handtekeningen uit 49 landen in voor betere seksuele gezondheidszorg in Oeganda. En met succes!

Gratis nieuwsbrief

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en nieuwe lesmaterialen. Doen!