Koen Wauters zoekt ‘speelvogel’ met vijfde leerjaar van De Vlieger in Heffen

Deze voormiddag begeleidde Koen Wauters, ambassadeur van Plan België, het spel ‘Iedereen Speelvogel!’, in de klas van zijn zoon Nono. Samen gingen ze op zoek naar de speelvogel, die het recht op spel voor alle kinderen over de hele wereld verdedigt. Om de speelvogel te vinden, moesten de kinderen tips winnen door in vijf werelddelen spelletjes te spelen.

Al spelend kregen de kinderen inzicht in het recht op spel, spelstereotiepen en speelgoed uit alle hoeken van de wereld.

Régine Debrabandere, directeur van Plan België: “Met ‘Iedereen Speelvogel!’ halen we de wereld naar het klaslokaal. Kinderen leren op een heel toegankelijke en speelse wijze om solidaire wereldburgers te zijn. Ze ontdekken dat er - naast verschillen - heel wat gelijkenissen zijn met hun leeftijdsgenoten uit andere landen. Jongen of meisje, arm of rijk: alle kinderen spelen graag. Jammer genoeg is dat niet altijd even vanzelfsprekend.  Daarom is het belangrijk dat kinderen leren voor hun rechten op te komen.”

‘Het spel werd ontwikkeld door De Aanstokerij vzw.

Project Speelvoegel

‘Iedereen Speelvogel!’ maakt deel uit van Project Speelvogel. Tijdens dit educatief traject maken jongens en meisjes van 9 tot 12 jaar kennis met hun ‘recht op spel’.

Hoe ziet dat traject eruit? Eerst ga je in de klas of in de jeugdvereniging aan de slag met verkennende opdrachten uit het educatieve pakket. Vervolgens nodigen we de hele groep graag uit voor een bezoek aan de ‘Toy stories’-tentoonstelling in het Mechelse Speelgoedmuseum. In het museum nemen we de kinderen mee op reis langs spel en speelgoed van leeftijdsgenootjes in andere landen.  Het volledige traject is gratis.

Hang mee de Speelvogel uit en schrijf je snel in!

Lukte het niet om tijdens schooljaar 2015-2016 deel te nemen aan Project Speelvogel? Deed je een succeservaring op en neem je graag nog eens deel met een nieuwe lichting kinderen? Dan hebben wij leuk nieuws voor jou: de workshops worden eenmalig verlengd tijdens schooljaar 2016-2017. Gratis deelnemen kan vanaf april 2017 tot en met juni 2017.

Schrijf je snel in om zeker te zijn van een plaats!

Koen Wauters zoekt ‘speelvogel’