Iedereen aan boord van de Kinderrechtenboot!

Welkom op de kinderrechtenboot

Afspraak op www.kinderrechtenschool.be, waar je leerlingen inschepen in de online, interactieve versie van de Kinderrechtenboot. Met één muisklik tover je de juiste vragen op je scherm.
Denk samen met je leerlingen na over de betekenis van elk van de kinderrechten in hun eigen leven.

• Voel jij je soms uitgesloten? Hebben jullie er oog voor dat iedereen mee kan doen?
  • Wanneer heb jij graag de touwtjes in handen? Waar krijg je in de klas of op school verantwoordelijkheid over?
  • Op wie kan jij vertrouwen? Kunnen anderen op jou vertrouwen?
  • Hebben jullie een eigen privé-plekje op school?
  • Hebben jullie respect voor elkaars spullen? Kan je elkaar vertrouwen met persoonlijke zaken?
  • Op welke manier kunnen jullie je mening geven over wat er in de klas en op school beslist gaat worden? Hoe wordt er gezorgd dat ieders mening gehoord kan worden?

Poster Kinderrechtenboot

Maak ook kennis met een handvol educatieve tips over hoe je met de kleurrijke kinderrechtenboot je lessen rond kinderrechten kunt verrijken.
Met een bijhorend  memoryspel .