Gezocht: Kandidaat Kinderrechtenschool

Wist je dat jouw school een echte Kinderrechtenschool kan worden? Elke school die kinderrechten een centrale plaats wil geven, is aan het juiste adres bij de Partners voor Kinderrechtenscholen. Wees snel, de plaatsen zijn beperkt!

Via volgende checklist kan je nagaan of jouw school een geschikte kandidaat-Kinderrechtenschool is:

• Jouw school wil kinderrechten een centrale plaats geven in de klas en de dagelijkse schoolwerking
  • Het schoolteam is gemotiveerd om zich in te zetten voor een twee jaar durend kinderrechtentraject
  • Jouw school wil alle kinderen evenveel inspraak geven
  • Jouw school beschikt over een aantal creatieve geesten

Uiteraard sta je er niet alleen voor. De experts van Partners voor Kinderrechtenscholen bieden je school ondersteuning op maat omtrent kinderrechteneducatie. We bekijken samen wat jouw school op dit moment onderneemt rond kinderrechten, bijvoorbeeld een inzamelactie voor het goede doel, een leerlingenraad of maatregelen tegen pesten op school. We werken een aanpak uit om deze bestaande acties extra in de verf te zetten.

Een Kinderrechtenschool werkt aan een heus ‘kinderrechtenklimaat’ op school. Een Kinderrechtenschool informeert haar leerlingen niet enkel over kinderrechten, maar werkt ook aan bepaalde waarden en vaardigheden.

Klik hier voor meer informatie en een voorbeeld van een Kinderrechtenschool. Geïnteresseerd? Heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen via 02 504 60 11 of via sara.depotter@planbelgie.be