De Kinderrechtenprijs 2018

• Habbekrats
  • Vlaamse Scholierenkoepel
  • Missing You

De voltallige jury - tien Nederlandstalige en tien Franstalige jongeren tussen 12 en 18 jaar - verzamelde zich tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie voor een vormingsweekend rond kinderrechten in jeugdherberg “ ’t Kasteeltje ” te Wijgmaal, bij Leuven.

De juryleden leerden elkaar eerst beter kennen om daarna spelenderwijze aan de slag te gaan rond kinderrechten. Gedurende een schattenjacht en een kinderrechtenversie van het populaire KUBB-spel maakten de jongeren kennis met de belangrijkste kinderrechten en de gevolgen hiervan voor hun dagelijkse leven. Bij het creëren van hun ideale stad pasten de jongeren de opgedane kennis over kinderrechten heel concreet toe, met als resultaat een stad waarin het voor ieder kind goed leven is.

Op zondag 4 november kwamen de vijf finalisten-organisaties langs om zich een laatste keer voor de jury te verdedigen. Daarna ging de jury in beraad en werd er over de laureaat van de Kinderrechtenprijs 2018 beslist.

Op zaterdag 17 november zal de jongerenjury de winnaar van de Kinderrechtenprijs 2018 bekend maken tijdens een spetterende slotceremonie in het Federaal Parlement.

Wil je er graag bij zijn? Hier kan je inschrijven