Dag van de leerkracht

Leerkrachten = superheroes?

Tegenwoordig wordt van een leerkracht zeer veel verwacht. Pedro De Bruyckere, onderzoeker en pedagoog, maakt dit op enigszins ludieke wijze duidelijk op zijn blog waar hij sinds kort een lijstje bijhoudt van alles wat volgens de media in het onderwijs aan bod moet komen: financiële geletterdheid, leren samenleven, leren mediteren, burgerschap, leren beter slapen, bewustwording over privacy, omgaan met stress en burn-out, digitale vaardigheden, klussen, interesse in politiek, ondernemen, reanimeren, … Noem iets, en het staat in de lijst.

Zonder een waardeoordeel te vellen over deze verwachtingen, toont het wel aan dat we als maatschappij veel druk en verantwoordelijkheid leggen bij scholen en leerkrachten. Elke dag doen ze hun best om meer en beter te doen, en zoveel mogelijk verwachtingen in te lossen. Leerkrachten zijn de stille helden van onze maatschappij en verdienen een pluim voor hun toewijding om kinderen en jongeren de kansen te geven die ze verdienen. Bedank daarom samen met ons alle leerkrachten ter wereld op de Internationale Dag van de Leerkracht.

Ontdek meer op www.viadonbosco.org

Bedank alle leerkrachten

Vind jij ook dat leerkrachten eens extra in de bloemetjes gezet mogen worden? Hou dan op 5 oktober de Facebook-pagina van VIA Don Bosco in de gaten, en deel het filmpje dat we die dag lanceren. 

Gratis nieuwsbrief

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en nieuwe lesmaterialen. Doen!