BSGO! Park van Genk ontvangt eerste Kinderrechtenlabel in Limburg!

Eindelijk was het zo ver. Basisschool Park van Genk kreeg na een traject van 2 jaar het officïele label van kinderrechtenschool uitgereikt. Stond op het programma: workshops rond kinderrechten, een kinderrechtenjournaal, Generatie K (Ketnet), voedselverzameling voor Sint-Vincentius, Musical Land van Kwien, Intercultureel ontbijt, grootouderfeest, enzovoort.

Op woensdag 23 november – naar aanleiding van de Internationale Kinderrechtendag op 20 november – werd de school beloond voor hun jarenlange inzet door het label van kinderrechtenschool in ontvangst te nemen. Dat vierde het Park van Genk met tal van leuke activiteiten voor leerlingen, leerkrachten, ouders, grootouders, en dit in het bijzijn van burgemeester Alain Yzermans.

De dag begon met klasdoorbrekende workshops rond kinderrechten en werd gevolgd door een prachtige kinderrechtenshow. Na het ontvangst van de ouders en VIPS in de grote zaal werd het jaarlied: ‘Leef’ meegezongen en werd een terugblik gehouden over de jaren heen. Ook werd de wensboom voorgesteld – Wat wensen de kinderen voor elkaar? – en werd de nieuwe baseline van de school ‘Je bent wie je bent met je talent’ onthuld.

Kinderrechtenraad

“Wij van de kinderrechtenraad zijn aangesteld voor het leven. Mijn zus was 1 van de eerste leerlingen van de kinderrechtenraad en ik ben dan ook heel trots dat ik net als zij de kinderrechten mag vertegenwoordigen op mijn school” - Marwa

De leerlingen van de kinderrechtenraad hadden de organisatie van deze viering op zich genomen en hadden voor de gelegenheid een filmpje gemaakt. In dit filmpje onderzochten de 6 leerlingen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar of de school het label wel verdiende. Want is deze school wel een echte kinderrechtenschool? Uiteraard, en dat bevestigde ook de directrice Natacha Peeters, die haar kinderrechtenhelden dan ook graag uitgebreid bedankte voor hun fenomenale inzet.

Geen verrassing dus dat de kinderrechtenraad de eer kreeg om het label in ontvangst te nemen en dit uit handen van Sandra Galbusera, program manager bij Plan België. Ook zij kon haar trots en fierheid niet onder stoelen en banken steken:

“Vanmorgen hebben jullie bewezen via verschillende workshops, dat jullie als leerlingen bewuster zijn van jullie rechten en die van leeftijdsgenoten wereldwijd. En ik weet van de leerkrachten en de directrice dat kinderrechten nu overal aan bod komen. En dat is vooral ook de verdienste van de Kinderrechtenraad!”

Jouw school, een Kinderrechtenschool?

Wil jouw school haar leerlingen op weg zetten naar meer participatie en inspraak? Of droomt jouw school van een leertraject om leerlingen te laten uitgroeien tot solidaire wereldburgers? Word een echte Kinderrechtenschool!

BSGO! Park van Genk ontvangt eerste Kinderrechtenlabel in Limburg!