Bestel nu je lespakket kinderrechten en breng het Zuiden bij jou in de klas

Het derde trimester is aangebroken, de zomervakantie staat voor de deur. Hét uitgelezen moment om op wereldreis te vertrekken met je klas. Lou en Lena, de sympathieke tweeling van Plan België, nemen je leerlingen mee op reis naar Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Onderweg maken ze kennis met kinderrechten, hier én in het Zuiden. Ontdek ons lesmateriaal hier.

Voor elke graad hebben we, rekening houdend met de eindtermen, aangepaste lesboekjes voor leerlingen, samen met bijhorende lesmappen voor leerkrachten. Die lespakketten bevatten ook filmmateriaal.

Een greep uit ons vernieuwde aanbod lespakketten:

• Het gloednieuwe lespakket Lou en Lena en de rechten van het kind: actieve opdrachten en rollenspelen zetten leerlingen ertoe aan om na te denken over de verschillende soorten rechten. Bij dit lespakket hoort ook een digitaal bordboek, gerealiseerd in samenwerking met Uitgeverij Plantyn.
  • Kwaliteitsvol onderwijs in Burkina Faso: een map vol info- en lesfiches met interactieve activiteiten, inclusief gedetailleerde instructies en geïllustreerde bijlagen (kaarten, rollenspelen, uitdagingen…).
  • Het lespakket ‘Reportage in Ecuador: samen met Lou en Lena volgen we drie jongeren op reis in Ecuador. Onderweg maken ze uitgebreid kennis met de leefomstandigheden en rechten van kinderen in Ecuador.
  • Het lespakket Zeg NEE tegen geweld': een lespakket boordevol boeiende opdrachten en rollenspellen, om leerlingen aan te zetten na te denken over fysiek en psychisch geweld bij kinderen.
  • Het lespakket Met Lou en Lena naar Vietnam: je leerlingen maken een virtuele reis naar Vietnam. De uitdaging: individueel en in groep nadenken over de situatie van leeftijdsgenootjes in Vietnam.

Iets voor jou, zo’n reis rond de wereld met je leerlingen? Je kan onze lespakketten gratis bestellen of downloaden via onze vernieuwde webshop.