25 jaar kinderrechten, dat verdient een feestje bij jou op school!

Op 20 november vieren we de 25e verjaardag van het internationale Kinderrechtenverdrag. Dé gelegenheid om ook op jouw school een groots kinderrechtenfeest te organiseren?

Een kwarteeuw terug besliste de internationale gemeenschap dat alle kinderen recht hebben op onderwijs, gezondheidszorg, bescherming, inspraak… Het internationale Kinderrechtenverdrag is bovendien het fundament van het Kinderrechtenschool-project.

Organiseer een flashmob op school!

Op 20 november vieren we de 25e verjaardag van het Kinderrechtenverdrag! Waarom geen feestje bij jou op school, bijvoorbeeld via een dans-flasmob samen met jouw klas? Via dit Youtube-filmpje leer je stap voor stap de flashmob instuderen. Je kan het dansje repeteren met je klas en op 20 november tonen voor de hele school!

Programma op 20 november in Muntpunt

• 's Ochtends verzamelen alle Kinderrechtenscholen in de bibliotheek ‘Muntpunt’ in Brussel om er een kinderrechtenmuseum tot leven te wekken. Elke school zal over een specifiek plekje beschikken in de bib, waar ze hun Kinderrechtenschool uit te beelden aan de hand van dans, theater, muziek en video.
  • 's Namiddags brengen we een flashmob voor Koningin Mathilde, samen met onze collega’s van Unicef in het BLOSO-centrum in het Zoniënwoud. Ongeveer 400 leerlingen zullen er dansen voor hun rechten op de muziek van Magic System. Nadien zullen een aantal kinderen vragen stellen aan onze Koningin en uitleggen waarom de kinderrechten zo belangrijk zijn. Om de dag compleet te maken, feesten de leerlingen nog even verder en zijn er lekkere cupcakes voor alle kinderen!
We vieren 25 jaar kinderrechten!