111 mini-auteurs schrijven boek “Recht op leuker lezen”

Muntpunt, woensdag 31 mei 2017. Meer dan 70 kinderen woonden de voorstelling bij van hun boek “Recht op leuker lezen. Verhalen uit de boomhut” tijdens de Grote Nationale Voorleesdag. Het boek is een verzameling van inzendingen van tekeningen, verhalen en gedichten over kinderrechten, gemaakt door leerlingen uit heel Vlaanderen.

Het resultaat is een mooi, kleurrijk en oprecht boek voor en door kinderen over hun rechten en wat zij belangrijk vinden, uitgegeven door Plantyn. Recht op een eigen plekje, recht op anders zijn, recht op een familie, … alle kinderrechten komen op de meest originele manieren aan bod.

En daarop mag geklonken worden! Tijdens de Nationale Voorleesdag werd het boek dan ook feestelijk voorgesteld in het bijzijn van de mini-auteurs en familie. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, radiopresentator Wim Oosterlinck, kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen en Régine Debrabandere, directrice van Plan België, kwamen voorlezen uit het boek. Tegelijkertijd werd ook in 60 bibliotheken in Vlaanderen voorgelezen uit “Recht op leuker lezen”.

Wat houdt dat dan in dat “leuker” lezen? Een voorsmaakje uit het boek:

Kinderen hebben rechten

Eigen mening kunnen zeggen

Ik vind dat heel belangrijk :) :) :)

Zeggen wat ik denk

Dat durf ik

Jij ook

Super

(Dara Deckers, 4e leerjaar, VBS De Kraal – Den Doren Herent)

Heb jij jouw leerlingen al laten tekenen, dichten of schrijven over de rechten van het kind? Probeer het eens uit en wie weet komt het resultaat ook wel in een boek terecht!

Op de hoogte blijven van de nieuwtjes over kinderrechten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Trotse auteurs op de Grote Nationale Voorleesdag
Fragment uit het "Recht op leuker lezen"
Er wordt aandachtig geluisterd tijdens het voorlezen